Roppant érdekes, hogy mire képes egy politikus a hatalom megszerzéséért. Itt van mindjárt Bajnai Gordon, aki képes lenne pereskedni is azért, hogy végre lerázza magáról a Hajdú-Bét-ügy maradványait, de közben van képe Nokia-dobozokat emlegetni a legutóbbi szocialista kormányzással kapcsolatban. Annak ellenére, hogy már régen kiderült: az egész csak legenda volt, valóságalapja nincs.


pgyhalo.jpg

Pető György és Halász Ottó

Egy korábbi olvasói levél miatt már foglalkoztunk a kérdéssel, hogy mi köze Bajnai egykori kormányának a BKV-ügyhöz. Nos, mint levélírónk akkor egyértelműsítette, a Fidesz számára oly fontos nyomozás Gyurcsány és Bajnai kormányzása alatt zajlott. Ezzel még nem lenne semmi baj, csak a legkevésbé sem elegáns előhozakodni most egy olyan időszak állítólagos (ítélet még nincs!) hibáival, amikor Bajnai gazdasági miniszter majd miniszterelnök volt. Mert ha a hibák akkor születtek, most ne akarja mások nyakába varrni őket!

Az eset mellék-, de egyáltalán nem mellékes szála, hogy azok közül, akik annak idején a BKV-ellen folytatott nyomozásban fontos szerepet töltöttek be, négyen ma is a fővároshoz tartozó cégeknél dolgoznak. Tóth Gábor akkori rendőrfőkapitány a fővárosi önkormányzat közbiztonsági munkacsoportjának vezetője lett. Jónás Endre a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójából a Fővárosi Közterületfenntartó Zrt. elit, harminc főt foglalkoztató biztonsági igazgatóságának élére került, ahol helyettese az a Halász Ottó, aki például Hagyó Miklós ex-főpolgármester-helyettes kihallgatásán is részt vett. Pető György pedig – aki korábban Tarlós alpolgármestere is volt Óbudán – a BRFK BKV-ügyben eljáró főosztályának rendőrtisztjéből lett a Fővárosi Közterületfelügyelet és a Fővárosi Biztonsági Iroda vezetője.

Ebből látható, hogy a BKV-ügyet kivizsgálók nemhogy nem porba hullott fejüket keresgélték a porban a fülkeforradalom után, hanem remek pozíciókban folytathatták pályafutásukat. Nem szeretnénk azt hinni, hogy ezek a Gyurcsány- és Bajnai-érában kinevezett urak azért menekültek meg, mert megmentették őket, de a tények nagyon ebbe az irányba mutatnak. Főleg azután erősödik az ember ilyetén érzése, hogy Bajnai Gordon Nokia-dobozokat emleget.

Csak csendben jegyezzük meg, hogy beszélhetne másról is. Az elmúlt majdnem három évben Tarlós István az Új Színház élére a köztudottan szélsőjobbos Dörner Györgyöt nevezte ki; összevissza cserélgetik az utcaneveket, több esetben szintén szélsőjobbra húzódva; a főpolgármester már-már nyíltan titkosszolgálatot épített ki Budapesten, és létrehozta a fővárosi FBI-t; és végül, de nem utolsósorban lenyúlta a Margitszigetet a XIII. kerülettől.

Mégis, ha Bajnai a fővárosról beszél, a Nokia-doboz jut az eszébe. Ezek szerint vagy tetszenek neki Tarlós intézkedései, vagy nem is a Fidesszel foglalkozik, csak a szocialistákat akarja sározni. De akkor érthetetlen a felháborodása, ha azok az ügyek kerülnek szóba, amiket ő nem követett el.

 

Forrás: http://uzenofuzet.blog.hu/2013/06/28/bajnai_es_a_nokiasdoboz