"Igazságtalannak azt érzem, hogy míg Bajnai alatt egy objektíven nézve is kínos nyomozást folytattak le, és Orbánék alatt fogják feltehetőleg felmenteni az egész bagázst, az ügy kezd olyan színben feltűnni, mintha a Fidesznek bármi köze lett volna hozzá."

70655.jpg

Tisztelt Szerkesztőség!

Olvasom a híreket a Hagyó-per egyre kínosabb fejleményeiről. A baloldali sajtó úgy tálalja az ügyet, mintha a nyomozásról kiderült információk azt bizonyítanák, hogy a „Fidesz rendőrsége” mennyire antidemokratikus. Eltűnt jegyzőkönyvekről, kényszervallatásról, hatóságok befolyásolásával vallomást kicsalogató rendőrökről írnak. A baloldali média épp csak azt „felejti el”, hogy a BKV-ügy vállalhatatlan nyomozati cselekményei (amelyekről a peren okiratok, tanúvallomások is előkerültek) mind „Bajnai Gordon rendőrségét”, az ő általa kinevezetteket minősítik, és nem a Fideszt, mely párt akkor ellenzékben volt. Hol volt még akkoriban Pintér, Polt, és a baloldal többi mumusa?

Ha a tényeket nézzük, világosan látszik, hogy (bármennyi is igaz Hagyóék bűneiből) a szoclib oldaltól megszokott, gátlástalan belharc állt az ügy hátterében. Mikor a komolyabb nyomozati cselekményekre sor került, a miniszterelnököt Bajnai Gordonnak hívták. Temérdek példát hozhatnék, de elég az is, hogy 2010 februárjában gyanúsították meg a fővádlottak felét. A hatóságok folyamatosan szivárogtattak, a sajtó tele volt az üggyel, és ebben kezdeményező szerepet játszva élen járt a ballib kötődésű ATV, ill. a Népszabadság is.

Joggal vetődik fel bennem a kérdés, hogy ki volt az egész helyzet haszonélvezője? A Fidesz? Ugyan. A Fidesznek természetesen választási érdeke volt, hogy rámutasson az MSZP romlottságára, de a helyzetből egyértelműen Bajnai próbál most profitálni. Az a Bajnai, aki a szabálytalanságoktól hemzsegő nyomozás idején a rendőrséget bármire utasíthatta. Tudnia kellett, hogy 2010 már elúszott, ezért nem is vállalt politikai szerepet, közben Mesterházy és az MSZP a hiteltelenség mocsarában fulladozott a Nokia-doboz miatt. De ma az Együtt 2014 és Bajnai Gordon az, aki el tudja vinni az MSZP támogatóit a szövetségébe, mert az ő vezetése alatt legyalulták a szocikat ilyen ügyekkel. Ez pedig így Bajnai-MSZP belharc, amelyben semmi sem drága.

Igazságtalannak azt érzem, hogy míg Bajnai alatt egy objektíven nézve is kínos nyomozást folytattak le, és Orbánék alatt fogják feltehetőleg felmenteni az egész bagázst, az ügy kezd olyan színben feltűnni, mintha a Fidesznek bármi köze lett volna hozzá. Hagyó nyert a Fővárosi Törvényszéken, (Strasbourgban), megszűntette ellene az ügyészség az ÁSZ-os eljárást, a bíróság pedig legálisnak ismerte el a vagyonát. Ez történt az „Orbán-rezsim” alatt. De kinek a riválisa az MSZP? És kinek az idejében hurcolták pórázon Hagyó kollégáit? Ez Bajnai sara, vigye el ő a balhét!

 

István
nyugalmazott tanár, Budapest

 

Forrás: http://uzenofuzet.blog.hu/2013/06/19/level_blogunk_egyik_olvasojatol_kinek_az_idejeben_hurcoltak_porazon_hagyo_kollegait