Címkefelhő
Feedek
Megosztás

A Fidesz meghekkelte a fővárosi FBI-t

0

A Tarlós István főpolgármester és Pető György fő-közterületfelügyelő által gründolt Fővárosi Biztonsági Iroda (FBI) közszolgáltatási szerződését, valamint az azt megborító, utolsó pillanatban benyújtott kis módosító indítványt minden feltűnés nélkül fogadta el legutóbbi ülésén a fővárosi közgyűlés, ám néhány embernek biztosan csikorgott a foga. A módosítás pont azt húzta ki az FBI feladatai közül, amire éppen létrehozták: a fővárosi tulajdonú cégek vagyon- és információbiztonsága fölötti őrködést.

Tovább»

A BKV-ügy nyertesei: Pető György

0

Pető György az egyik nagy nyertese a BKV-ügyként emlegetett eljárásnak. Az egykor a belső politikai elhárítást, a III/II-es ügyosztályt is megjárt egykori rendőr 2002 és 2006 között Óbuda szocialista alpolgármestere volt. Ebben az időben Tarlós Istvánnak hívták még a kerület első emberét, s harmonikus volt a két kerületvezető együttműködése, hiszen az csak a 2006-os választási kampányban szivárgott ki, milyen stílusban vezette például Tarlós a kerület képviselő-testületének üléseit. Mint emlékezetes egy nem III. kerületi szocialista politikus blogjában látott napvilágot az a hangfelvétel, amelyen Tarlós István egyik politikai ellenlábasának azt mondta egy vita hevében: akár le is verhetné a szemüvegét és rátaposhatna.

Hagyó ellenlábasát a BRFK foglalkoztatta

0

Mint korábban említettük, míg Hagyó Miklós és a BKV-ügy több gyanúsítottja előzetes letartóztatásban ült, addig más szereplők kedvező helyzetbe kerültek. Többek között Pető GyörgyÓbuda korábbi szocialista alpolgármestere is, aki köztudottan Hagyó politikai riválisa volt.

pető és tarlós.jpg

Tovább»