A Hagyó-dosszié című blog állítása szerint Tarlós István egykori alpolgármesterének is köze lehet a BKV-per nyomozati szakaszában történtekhez.

Keddi írásában a blog érdekességként jegyzi meg, hogy "a nyomozás idején Pető György vezette a BRFK-n azt osztályt, amely a BKV-ügyet vizsgálta. Pető a rendszerváltást megelőzően már kapcsolatban állt belügyi szervekkel, hiszen a III/III-as ügyosztály tisztje volt (ez feltehetően elírás, korábban más források Pető Györgyöt a III/II-es ügyosztály - azaz az elhárítás - tisztjeként említették, sőt, a Hagyó-dosszié egy korábbi írásában is így szerepelt). Később a szocialista párt színeiben politizált és ennek köszönhetően Óbuda alpolgármestere volt Tarlós István mellett egy cikluson át. Ám párttársaival 2007-ben otthagyta az MSZP-t, amiért nem ő nyerte el az óbudai MSZP-elnöki posztot, hanem Hagyó Miklós akkori városházi irodavezetője. Egy ideig az MSZDP-ben próbált szerencsét, de végül függetlenként fejezte be óbudai pályafutását".

A blog feleleveníti a per azon momentumait, amelyekben Mesterházy Ernő, Antal Attila, Balogh Zsolt, Lelovics Ottó és legújabban Regőczi Miklós is arra panaszkodott, hogy a nyomozati szakaszban - jegyzőkönyvön kívül - az előzetes letartóztatás megszüntetése érdekében milyen vallomásokat kértek tőlük "a folyosón, a liftben, de sohasem a hivatali helyiségekben". Ezért a fent nevezett vádlottak közül többen teljesen, míg mások részben vissza is vonták korábbi vallomásaikat a bíróság előtt.

Természetesen mindez még nem bizonyít semmilyen összefüggést, de ha a blognak igaza van, akkor valóban igen magasra vezethetnek azok a szálak, amelyek egyre durvábban hálózzák be a Hagyó-ügyet.

A Hagyó-dosszié rámutat, hogy Pető György nyugdíjba vonulása után a Fővárosi Közterület-felügyelet vezetőjeként folytatta pályafutását, és "Tarlós és Pető bizalmi viszonyára utal az is, hogy amikor Tarlós idén október 23-án ünnepi beszédet mondott a rádiónál, a főközterületes közvetlenül a városvezető mellett állt".

m.

ujasz.hu

Cikk forrása: http://ujasz.hu/budapest/2346-tarlos-zsiros-allassal-jutalmazta-a-hagyot-nyustolo-exrendort