A főpolgármesteri poszton Orbán Viktor teljes bizalmát élvező Tarlós István mostani politikai családján kívüli szakemberek beemelésével is igyekszik erősíteni még az óbudai időkben kialakult imázsát.

A "hadi kommunista"


Atkári János pénzügyi főtanácsadó Demszky Gábor helyetteseként évekig felelt a főváros gazdálkodásáért. Most Tarlós István kérésére próbál rendet rakni Augiász istállójában. A nevével fémjelzett költségvetési koncepció a főváros kiadásait 540 milliárdról 470 milliárdra csökkentené.

A "menekült szakértők"

Tarlós csapatába emelt olyanokat, akik korábban a lehető legtávolabb álltak a jobboldaltól. Így Szegvári Péter önkormányzati szakembert, aki pályáját még a fővárosi tanácsnál kezdte, Demszky Gábor főpolgármestersége első két évében főjegyző volt. A hajléktalanügyi szakértő Győri Péter is segíti Tarlós munkáját, ő 2002-ig volt fővárosi SZDSZ-es képviselő. Ráday Mihály operatőr, városvédő szintén a liberális világból érkezett, jelenleg városrendezési tanácsadó. Pető György lett Budapest "seriffje", a közterület-felügyelet és egyben Fővárosi Biztonsági Iroda Nonprofit Kft. vezetője. (Utóbbi cég felügyeli a jövőben a fővárosi cégek vagyonvédelmét.) Pető 2002 és 2006 között Óbuda szocialista alpolgármestereként dolgozott Tarlóssal, majd szakított pártjával.

A "bokréta"

Az előzőekben említettektől annyiban tér el Bojár Iván András, hogy ő 2010-ig volt fővárosi SZDSZ-es képviselő. Az építészkritikus városarculati tanácsadóként szolgál Tarlós mellett. Tevékenysége nincs egy súlycsoportban egy fontos budapesti cég irányításával vagy alapvető szociálpolitikai és költségvetési kérdések menedzselésével.

Cikk forrása: http://hetivalasz.hu/uzlet/fogadas-balrol-35508/?orderby=novekvo&numPerpage=50&hozzaszolas_oldal=0