A Központi Nyomozó Főügyészség nem szivárogtatta ki a volt BKV-vezérigazgató és az MSZP volt főpolgármester-helyettesének szembesítési jegyzőkönyvét - mondta Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője.

Az MTI annak kapcsán kérdezte a szóvivőt, hogy a Magyar Nemzet a hétfői számában egy szembesítési jegyzőkönyvre hivatkozva azt írta: Balogh Zsolt volt BKV vezérigazgató szerint Hagyó Miklós, az MSZP volt főpolgármester-helyettese azzal fenyegette, hogy "aki nem áll be a sorba, annak el kell vágni a torkát"; Hagyó Miklós pedig mindent tagadott és hazugsággal vádolta Balogh Zsoltot.

Fazekas Géza az MTI-nek azt mondta: az ügyészség valóban szembesítést folytatott az elmúlt héten, amelyen ügyvédje társaságában részt vett Hagyó Miklós és Balogh Zsolt. A törvény előírása úgy szól, hogy a gyanúsítottak és a védőik - amennyiben igényt tartanak rá - azokról az eljárási cselekményekről készült jegyzőkönyvekről másolatot kérhetnek és kaphatnak, amelyeken jelen voltak. A két védő kért, és kapott is másolatot.

Hangsúlyozta: az ügyészségtől tehát semmilyen információ nem került az újsághoz. Mint mondta: nem állítja, hogy a védők adták volna ki az információt, csak annyit, hogy a főügyészségről semmi nem került ki, aki viszont törvényesen kaphatott másolatot a jegyzőkönyvről, az kapott is.

A Magyar Nemzet birtokába jutott rendőrségi szembesítési jegyzőkönyv tanúsága szerint Balogh Zsolt azt mondta Hagyó Miklósnak: "Halálfélelmem volt tőled, Miklós". A lap szerint Balogh Zsoltnak rendszeresen be kellett számolnia Kocsis Istvánnak, a BKV új vezérigazgatójának tevékenységéről Hagyó Miklóséknak.

A dokumentum szerint szeptember 14-én a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Teve utcai épületében történt a szembesítés, amelynek célja a két gyanúsított vallomásában mutatkozó ellentétek tisztázása volt. A lap azt írta, hogy a találkozó elején Hagyó Miklós súlyos egészségkárosodásáról beszélt, Balogh Zsolt pedig arról, hogy a mai napig tart a volt szocialista politikustól.

Balogh Zsolt arról is beszélt, hogy "Hagyó Miklós és titkárnője, Horváth Éva" rendszeresen beszámoltatta arról, "mit tesz és mit nem" Kocsis István. Állítása szerint egy 2009-es vacsorán előkerült egy olyan 20-30 oldalas jelentés is, amely azokat a témákat tartalmazta, amelyeket Kocsisra nézve terhelő szándékkal állítottak össze. Hagyó Miklós azonban leszögezte: soha nem kért Baloghtól semmi olyat, amivel a BKV-nak vagy Kocsisnak ártott volna - írta a Magyar Nemzet.

 

Cikk forrása: http://hirszerzo.hu/hirek/2010/9/20/167264_hagyo_halalfelelem_a_fougyeszseg_nem_szivar